Beställ smart lägenhetslås

Nu kan din lägenhetsdörr få ett elektroniskt lås - med en mobil-app - och med samma nyckelbricka som du använder till husets övriga dörrar

En integration mellan det elektroniska låset Yale Doorman från ASSA och vårt passagesystem gör det möjligt att använda elektroniska lås
även på lägenhetsdörrar. Det gör boendemiljön tryggare och den som bor i lägenheten kan styra sitt lås på distans via en app.

Äntligen en rimlig kostnad
Elektroniska lås har blivit en vanlig lösning i offentliga byggnader och på arbetsplatser, men det har inte funnits någon bra och kostnadseffektiv lösning för lägenheter. Genom integrationen mellan Yale Doorman och passagesystemet från Aptus kan vi nu erbjuda en prisvärd lösning för våra medlemmar, säger Joacim Lundberg, ordförande i Brf Glädjen. Kostnaden är 179 kr/mån och betalas över månadsavin till föreningen, då bostadsrättshavaren ansvarar för låset i dörren. När låset är avbetalt till föreningen återgår månadskostnaden till den normala. 

Många fördelar
Det finns stora fördelar för dig som boende. Nu kan du styra ditt lås via en app i mobilen. Det gör det möjligt att släppa in hantverkare, matkassebud eller gäster, från jobbet eller var som helst i världen. Föräldrar kan hålla koll på att barnen kommit hem och vid vilken tid. Du kan själv välja om du vill använda din elektroniska nyckelbricka/tagg eller kod - eller båda i kombination - till ditt lås och du behöver aldrig vara rädd för att tappa bort en nyckel. Skulle du bli bestulen eller tappa bort din bricka kan du enkelt spärra den och koppla på en ny, utan dyra kostnader för låsbyte eller behöva vara rädd för att någon får tag på den gamla. Glömmer du nyckelbrickan på jobbet så kommer du ändå lätt in med din masterkod. Ska du ut på en löparrunda så kan du lämna brickan hemma och komma in med kod i både porten och i din egen dörr. 

Du väljer själv om låset automatiskt låsar varje gång du stänger dörren eller om du ska låsa manuellt med en knapptryckning. Att låta låset låsa själv kan kännas skönt genom att du aldrig behöver fundera på om du låst eller inte. Vetskapen av att veta att det alltid är låst kan vara ganska skön. Skulle du glömma brickan när du gått hemifrån och smällt igen dörren så har du alltid din masterkod som du kan komma in med. 

Stor efterfrågan
-  Det finns en stor efterfrågan på kostnadseffektiva, elektroniska lås för lägenhetsdörrar. Tack vare att låset integrerats med Aptus passagesystem kan vi uppfylla den efterfrågan, säger Urban Doverholt, vd på ASSA.

- Aptus erbjuder sedan tidigare porttelefon-, boknings- och passagesystem för flerbostäder. Det känns riktigt roligt att kunna erbjuda  fastighetsägare, bostadsrättshavare och hyresgäster ett kostnadseffektivt lägenhetslås som komplement till dessa system, säger Jerker Krabbe, vd på Aptus.

Vill du byta ut ditt lås till Yale Doorman eller önska mer information? Kontakta styrelsen eller kolla närmare på låset här.