Nytt brandlarm

Vårt nya brandlarm är installerat och driftsatt

När vi för en 15 år sedan byggde relaxavdelningen installerades ett brandlarm på vinden för att uppfylla brandsäkerhetskraven i relaxen. Om det skulle börja brinna på vinden så varnades man inne i relaxen. Detta larm har gått sönder och vi har därför installerat ett nytt.

Istället för att reparera och bygga ut det gamla att även omfatta källaren har vi installerat ett nytt och fått en bättre täckning för långt under halva priset.

Det nya brandlarmet är trådlöst men uppfyller samma säkerhetskrav som ett trådbundet larm och har dessutom branddetektorer i samtliga källare, tvättstuga, pannrum, lusthus, hela vinden samt varje våningsplan i trapphusen. Det finns sirener på flera strategiska ställen (relax, porten, takterrassen etc) men varje branddetektor fungerar dessutom som siren vid larm. Därför kommer ett larm varna på varje våningsplan utanför varje lägenhetsdörr också.

Vid larm kommer varje boende att bli varnade även per SMS om ni har lämnat ert mobilnummer till oss. Bra om ni inte är hemma och hör sirenen!

Vi vill också påminna om att regelbundet kontrollera din egen brandvarnare och se till att du har en 6 kg pulversläckare installerad i lägenheten (enligt stadgarna).

Vill du veta mer om föreningens brandsäkerhet eller brandlarmet är du välkommen att kontakta någon i styrelsen!