Tvättmaskinerna reparerade

Vi har fått in flertalet felanmälningar av tvättmaskinerna. Följande har nu åtgärdats:

1. Podab har tillsammans med Swatab förbättrat specialtvättprogrammen för DIRO-systemet. Dessa är nu installerade.

2. Swatab har installerat ett helt nytt DIRO-system åt oss utan kostnad. När ett av de flera filterna behöver bytas går det ett larm till Swatab som ber EP-Service byta filter hos oss.

3. I samband med byte av tvättprogram upptäckte EP-Service ett fel i de gamla programmen. Ett fel som gjorde att det inte centrifugerades. Detta förklarar varför vi haft problem trots att vi felanmält och EP-service felsökt och meddelat att det inte varit något fel...

4. Swatab menar på att anledningen till att vi inte varit nöjda är att EP-service inte bytt filter tillräckligt ofta (inte alls faktiskt...) och att tvättprogrammen inte varit tillräckligt bra.

Om ni skulle få för er att själv dosera eget tvättmedel tillsammans med DIRO-vattnet så tänk på att endast dosera max 1/10-del (10%) av normal dosering. Alltså för vatten med hårdhetsgrad 0. Malmös vatten har annars hårdhetsgrad 5,9. Skummar vattnet är det för mycket tvättmedel. Tänk på att temperaturen i våra program är otempererad, så det är inte troligt att tvättmedel gör någon nytta (kräver ofta minst 30 grader för att verka).

När vi renoverar tvättstugan i vinter kommer vi se till att en av maskinerna har tvättmedelsdosering. Med tanke på vårt DIRO-system så kommer tvättmedelsförbrukningen vara mycket låg pga vårt supermjuka vatten.

Vi hoppas nu att tvättmaskinerna fortsatt ska fungera!